PROVELA JE 36 GODINA TRAGAJUĆI ZA SINOM, A ONDA... Strpali su je na PSIHIJATRIJU, a iza svega je bio JEDAN ČOVEK!
Dečak, Foto: Printscreen/Youtube/Rotten Tomatoes Classic Trailers

ŠOK!

PROVELA JE 36 GODINA TRAGAJUĆI ZA SINOM, A ONDA... Strpali su je na PSIHIJATRIJU, a iza svega je bio JEDAN ČOVEK!

Kristin Kolins provela je 36 godina tragajući za sinom, koji je nestao i zamenjen je lažnim detetom

Objavljeno:

Kristin Kolins provela je 36 godina tragajući za sinom, koji je nestao i zamenjen je lažnim detetom. Kristin je 10. marta 1928. godine dala svom sinu Volteru (9) novac za bioskop, ali se on nikada nije vratio sa predstave.

Kristin Kolins prijavila je nestanak ali, uprkos naporima policije, nisu uspeli da pronađu nikakav trag mesecima. Jednog dana, pet meseci kasnije, dečak se pojavio u Ilinoisu tvrdeći da je nestali Volter. Kolins je platila za njegov transport do Kalifornije ali dečak koji je stigao nije bio Volter, iako je ličio na njega.

Iako je žena tvrdila da to nije on, zbog pritiska da zatvore slučaj, policija Los Anđelesa sugerisala joj je da ga odvede kući i "isproba dečaka". Iscrpljena, Kolinsova je na kraju pristala.

Tri nedelje kasnije bilo joj je dosta. Dečak nije bio njen sin i bila je rešena da to dokaže, pa je otišla do kapetana policije. Kao dokaz, ponela je zubnu evidenciju prema kojoj je Volter imao nekoliko plombi koje drugi dečak nije imao.

- Ti si žena najhladnijeg srca koju sam upoznao. Ti si... budala - rekao joj je šef policije, rešen da ne prizna svoju grešku, nakon što je slučaj tako pobednički predstavio medijima.

Uprkos svim činjenicama, koju pokazivale da je Kristin u pravu, kako se ne bi suočio sa negativnim publicitetom, kapetan je odbio da je shvati ozbiljno. Poslao ju je na psihijatrijsko odeljenje u Los Anđelesu.

Na procenama je držana 10 dana ali je u to vreme dečak priznao da nije pravi Volter Kolins. Njegovo ime bilo je Artur Hačins, bio je odbegli dečak iz Ilinoja koji je odlučio da preuzme identitet nestalog Voltera kako bi dobio besplatnu kartu do Los Anđelesa i tu upoznao svoje omiljene filmske zvezde.

Kada je istina isplivala Kolinsova je puštena sa psihijatrije i podnela je prijavu protiv grada. Tužbu je dobila, a šefu policije je naređeno da joj plati 10.800 dolara, i sa tim novcem je nameravala da nastavi potragu za sinom, ali joj kapetan nikada nije platio.

Međutim, policija je na kraju ipak uspela da okonča slučaj. Verovali su da je Valter bio jedan od žrtava Gordona Stjuarta Nortkota, ubice koji je odgovoran za niz otmica u Los Anđelesu. Otkrili su delove tela i odeću koji su odgovarali Volteru u kokošinjcu Nortkota, što ih je navelo da poveruju da je bio njegova žrtva. Nortkot je osuđen za ubistvo tri dečaka i osuđen je nasmrtnu kaznu.

Kristin Kolins
Kristin Kolinsfoto: Quora, Wikipedia

Ipak, ubistvo Voltera nikada nije priznao, a njegovo telo nikada nije pronađeno. Uprkos fizičkim dokazima, Kolinsova je odbila da prihvati da je Nortkon ubio njenog sina, a njena odlučnost je samo ojačana kada se jedan dečak za čije ubistvo otmičar osuđen, pojavio živ i zdrav pet godina kasnije. Kako je rekao, uspeo je da pobegne iz njegovog kokošinjca. Sve do kraja života Kolinsova je pokušava da pronađe sina, ali nažalost bez uspeha, piše ATI.

Po ovoj priči 2008. godine snimljen je i film "Zamena" (Changeling) s Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi. Reditelj filma je legendarni Klint Istvud koji je napravio sjajnu priču o ženi suočenoj s korumpiranom policijom i skeptičnom javnošću, koja na posletku ipak dolazi do istine za kojom traga.

Bonus video:

09:56

MUŽA MI OTELI U PRIŠTINI, PREPOZNALA SAM MU STVARI NA FOTOGRAFIJI Potresna ispovest Srpkinje: Za Srbe nikad nije bilo milosti

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.